Winkelwagen

Van Survival modus naar Rust

MEDITATIE BUNDEL

Creëer meer innerlijke vrijheid, rust en flow via deze lichaamsgerichte Meditatie Bundel


Hoe zalig zou het zijn om precies te weten hoe je je eigen lichaam en geest in balans brengt? Hoe rustgevend is het om te voelen dat alles wat je nodig hebt al aanwezig is in jou? Is het niet super geruststellend om te weten dat het altijd mogelijk is om tijd te nemen voor jezelf en doorheen de dag te flowen met een fit lichaam en een frisse geest?  


Yess, je leest het goed, het is altijd mogelijk, ook nu :-)!  


Survival modus treedt van nature op wanneer je een stress moment beleeft. Het is er om je te beschermen tegen een onveilige situatie of tegen intense gevoelens die op dat moment te veel zijn voor je. 


Je schiet automatisch in een vechten of vluchten om jezelf uit de onveilige situatie te halen of je bevriest en verlaat het contact met je lichaam om intense gevoelens niet te voelen. Deze automatische werking is mooi en hebben we nodig...


Maar als ons “Survival brein” langdurig geactiveerd blijft, raak je opeens opgebrand, overprikkeld of zit je vast.


Ons lichaam is uiteindelijk niet gemaakt om langdurig in de energieverslindende vecht, vlucht of freeze modus te vertoeven.


Om een gezonde balans te vinden tussen Survival modus en rust heb je een lichaamsgerichte houvast nodig die jou terug in contact brengt met je veiligheid, je gevoel, met je lichaam, met wie je echt bent en waar je innerlijke krachten verscholen zitten. 

 


Wat zal je ervaren?

  • Met de natuur als gids leer je je zenuwstelsel terug kalmeren via ademhaling, visualisatie en het voelen van je lichaam.
  • Door het beluisteren van de 3 meditaties groeit de waarnemer in jou! Je voelt je grenzen beter aan en je weet nu hoe je jezelf in balans kan brengen
  • Door je te verdiepen in de schrijfopdrachten krijg je meer ruimte en helderheid in je mind.
  • Vanuit zelfvertrouwen zal je meer vrijheid, rust en flow toelaten in je leven.


Opgebrand?

Dan is je vuur element uit balans. Via de 'Be like the Sea' meditatie leer je je water element inschakelen om vanuit je vecht modus over te schakelen naar innerlijke vrijheid. 

Overprikkeld?

Dan is je wind element uit balans. Via de 'Be like a Tree' meditatie leer je je aarde element inschakelen om vanuit je vlucht modus om te schakelen naar innerlijke rust. 

Zit je vast?

Dan is je water element uit balans. Via de 'Be like You' meditatie leer je je wind element inschakelen om vanuit je Freeze modus om te schakelen naar innerlijke flow.

Ga voor balans

Deze Meditatie Bundel is een houvast voor wanneer je wil omschakelen van Survival modus naar Rust. Je leert naar binnen keren, je zenuwstel kalmeren en zo je jezelf in balans brengen.


Wat zit in deze Meditatie Bundel?

  • 3 geleide meditaties van 15-20 minuten.
  • 3 verdiepende schrijfopdrachten. 
  • Beluister het forever, waar en wanneer je wilt! Download de meditaties voor offline gebruik.
  • Jouw vragen in de "Bericht" sectie worden persoonlijk beantwoord.
  • Extra tips.


Wat is de prijs van deze Meditatie Bundel? 

De investering voor de Survival Modus naar Rust meditatie bundel is €39 


Sara Verhelst

Vanuit mijn persoonlijk verhaal en tal van studies over fascia, het zenuwstelsel en het stresssysteem specialiseerde ik mij in psychosomatische therapie. Ik begeleid je graag naar minder stress en spanning, meer energie en stabiliteit voor een pijnvrij en kwaliteitsvol leven in lichaam en geest.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van tips, inspiratie en teachings voor een bewust en gebalanceerd leven.